Húsos burgonyapástétom hozzávalók:

75 dkg burgonya

1 evőkanál liszt

3 tojás

1 evőkanál vaj

1 csésze tej

1 kiskanál cukor

kevés zsömlemorzsa

Töltelék

½ kg sovány hús

½ kg vöröshagyma

2 evőkanál zsír

3 evőkanál olaj

só, frissen őrölt bors

Húsos burgonyapástétom elkészítése:

A megtisztítot burgonyát megfőzzük, majd burgonyatörővel pürésítjük. Hozzáadjuk a vajat, a sót, a cukrot, a tejet, és habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, végül pedig beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy pudingformát kivajazunk, zsömlemorzsával megszórunk. A burgonya felét belesimítjuk, ráhelyezzük a húsos tölteléket, majd befedjük a maradék burgonyával. A tetejét megkenjük olvasztot vajjal, megszórjuk zsömlemorzsával.

Előmelegített sütőben addig sütjük, míg aranybarnára pirul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc