Húsos és garnélarékos rizs ananász kehelyben hozzávalók:
1 ananász
2 evőkanál olaj
1 apróra vágott hagyma
2 felaprózott chili paprika – friss vagy konzerv
225 g sertéshús, dobókocka nagyságúra vágva
115 g főtt garnélarák
700-900 g főtt jázmin rizs
50 g kesudió
2 zöldhagyma
halszósz és szójaszósz (ízlés szerint)
Húsos és garnélarékos rizs ananász kehelyben elkészítése:
Vágd ketté hosszában az ananászt, és vájd ki a belsejét. Ehhez az ételhez 130-150 g szükséges belőle, a többivel azt tehetsz, amit akarsz.
Melegítsd meg az olajat egy wokban. Párold meg a hagymát és paprikát – kb. 3 perc. Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg.
Mikor megsült, dobd bele a garnélarákot és a rizset, majd keverd meg. Alacsony lángon süsd, amíg a rizs meleg lesz.
Állítsd meg a lángot, és add hozzá az ananászt, zöldhagymát és kesudiót.
Ízesítsd ízlés szerint halszósszal és szójaszósszal.
Az ananász héjában szolgáld fel.
A receptet Rroxana ajánlotta.
0 hozzászólás