Húsos és garnélarékos rizs ananász kehelyben hozzávalók:

1 ananász
2 evőkanál olaj
1 apróra vágott hagyma
2 felaprózott chili paprika – friss vagy konzerv
225 g sertéshús, dobókocka nagyságúra vágva
115 g főtt garnélarák
700-900 g főtt jázmin rizs
50 g kesudió
2 zöldhagyma
halszósz és szójaszósz (ízlés szerint)

Húsos és garnélarékos rizs ananász kehelyben elkészítése:

Vágd ketté hosszában az ananászt, és vájd ki a belsejét. Ehhez az ételhez 130-150 g szükséges belőle, a többivel azt tehetsz, amit akarsz.

Melegítsd meg az olajat egy wokban. Párold meg a hagymát és paprikát – kb. 3 perc. Add hozzá a sertéshúst, és pirítsd meg.

Mikor megsült, dobd bele a garnélarákot és a rizset, majd keverd meg. Alacsony lángon süsd, amíg a rizs meleg lesz.

Állítsd meg a lángot, és add hozzá az ananászt, zöldhagymát és kesudiót.

Ízesítsd ízlés szerint halszósszal és szójaszósszal.

Az ananász héjában szolgáld fel.

A receptet Rroxana ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc