Húsos lasagne hozzávalók:
25 dkg darált marha v. pulyka hús
1 db nagy hagyma
2 db fokhagyma
1 paradicsom püré
szeletelt gomba ízles szerint
1 dl víz vagy paradicsomlé
25 dkg Ricotta sajt
1 tojás
1 lasagne tészta
15 dkg reszelt mozzalella sajt
15 dkg parmesan sajt
só, bors
bazsalikom
Húsos lasagne elkészítése:
Közepes hőmersekleten főzzuk meg a darált húst míg barna nem lesz.
Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a lereszelt fokhagymát, süssük 3 percig, majd keverjük össze a paradicsomszósszal, gombával, paradicsomlével és bazsalikommal.
Főzzük össze 5-10 percig, és hagyjuk hűlni. Egy kis edénybe keverjünk össze ricotta sajtot, tojást, sót és borsot.
Kanalazz 1 1/2 szószt a tepsibe, tetejére a fele lasagne, a ricotta mix, 1 pohár ricotta sajt, 1/2 pohár parmesan sajt,1 1/2 szósz, majd a lasagne másik felével fedjük.
A tetejére a maradék szószt és a sajtokat osztjuk el.
Takarjuk le szorosan fóliaval és süssük a sütőben 45 percig 120 fokon. Utána fólia nélkül süssük még 15 percig. Hagyjuk állni 15 percig étkezés előtt.
0 hozzászólás