Húsos lasagne hozzávalók:

25 dkg darált marha v. pulyka hús

1 db nagy hagyma

2 db fokhagyma

1 paradicsom püré

szeletelt gomba ízles szerint

1 dl víz vagy paradicsomlé

25 dkg Ricotta sajt

1 tojás

1 lasagne tészta

15 dkg reszelt mozzalella sajt

15 dkg parmesan sajt

só, bors

bazsalikom

Húsos lasagne elkészítése:

Közepes hőmersekleten főzzuk meg a darált húst míg barna nem lesz.

Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a lereszelt fokhagymát, süssük 3 percig, majd keverjük össze a paradicsomszósszal, gombával, paradicsomlével és bazsalikommal.

Főzzük össze 5-10 percig, és hagyjuk hűlni. Egy kis edénybe keverjünk össze ricotta sajtot, tojást, sót és borsot.

Kanalazz 1 1/2 szószt a tepsibe, tetejére a fele lasagne, a ricotta mix, 1 pohár ricotta sajt, 1/2 pohár parmesan sajt,1 1/2 szósz, majd a lasagne másik felével fedjük.

A tetejére a maradék szószt és a sajtokat osztjuk el.

Takarjuk le szorosan fóliaval és süssük a sütőben 45 percig 120 fokon. Utána fólia nélkül süssük még 15 percig. Hagyjuk állni 15 percig étkezés előtt.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc