Húsos palacsinta hozzávalók:
4 személyre
8 db palacsinta tészta
40 dkg darált pörkölthús
15 dkg csirkemáj
10 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
majoránna ízlés szerint
4-5 dl barnamártás liszt
tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
étolaj a kisütéshez
Húsos palacsinta elkészítése:
A palacsintákat megtöltjük a darált pörkölthússal. A széleket behajtogatjuk, kis párnákat készítünk.
Bepanírozzuk és forró olajban kisütjük (addig kell sütni amíg a panír meg nem sül.
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, üvegesre pirítjuk, beletesszük a felkockázott csirkemájat és a szeletekre vágott gombát.
Sóval, borssal és majorannával ízesítjük.
Amikor megsült akkor hozzákeverjük a barnamártást.
Tálaláskor a tányérra merjük a ragut és arra helyezzük a rántott palacsintát.
0 hozzászólás