Húsos puding tejfölös mártással hozzávalók:

1 kg borjú- vagy sertéshús

1 szelet kenyér

1 csésze tej

75 g vaj

4 tojás

só, bors

saláta

tejfölös mártás

Húsos puding tejfölös mártással elkészítése:

Válaszd ki a sovány húst, és kétszer daráld le húsdarálóval. Keverd össze sóval, borssal és tejben áztatott, majd kifacsart kenyérrel. Keverj el 50g vajat a tojássárgákkal, majd keverd össze a hússal és a habbá vert tojásfehérjékkel. Egy fazekat kenj ki a maradék vajjal, tedd bele a húst, fedd le, majd lassú lángon, 1-2 órán át, vízfürdőben főzd. Tedd ki egy tányérba.

Forró tejfölös mártással tálald. Díszítheted saláta levéllel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc