Húsos puding tejfölös mártással hozzávalók:
1 kg borjú- vagy sertéshús
1 szelet kenyér
1 csésze tej
75 g vaj
4 tojás
só, bors
saláta
tejfölös mártás
Húsos puding tejfölös mártással elkészítése:
Válaszd ki a sovány húst, és kétszer daráld le húsdarálóval. Keverd össze sóval, borssal és tejben áztatott, majd kifacsart kenyérrel. Keverj el 50g vajat a tojássárgákkal, majd keverd össze a hússal és a habbá vert tojásfehérjékkel. Egy fazekat kenj ki a maradék vajjal, tedd bele a húst, fedd le, majd lassú lángon, 1-2 órán át, vízfürdőben főzd. Tedd ki egy tányérba.
Forró tejfölös mártással tálald. Díszítheted saláta levéllel.
0 hozzászólás