Húsos rakott burgonya hozzávalók:

személyenként 2 szelet karaj vagy tarja

1-1,5 kg burgonya

3-4 közepes vöröshagyma

2-4 dl tejföl

só, bors, pirospaprika

zsíradék

Húsos rakott burgonya elkészítése:

A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kézzel vagy esetleg húsklofolóval kissé megütögetjük, majd sóval, borssal és pirospaprikával beszórjuk a szeletek mindkét oldalát.

A húst félretesszük, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 4-5 miliméteres karikákra vágjuk.

A kizsírozott tepsibe behelyezzük a hússzeleteket, a tetejére karikázzuk a vöröshagymát, majd befedjük burgonyakarikákkal.

Kb. két sor burgonya után (soronként sózzuk a burgonyát!), ráöntjük a tejföl felét, majd folytatjuk a burgonyarétegek rakását.

Az utolsó sorra ráöntjük a maradék teljfölt. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 órát sütjük.

Ha a hús és a burgonya megsült, pirítjuk egy kicsit a rakott burgonya tetejét fólia nélkül.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc