Húsos rakott burgonya hozzávalók:
személyenként 2 szelet karaj vagy tarja
1-1,5 kg burgonya
3-4 közepes vöröshagyma
2-4 dl tejföl
só, bors, pirospaprika
zsíradék
Húsos rakott burgonya elkészítése:
A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kézzel vagy esetleg húsklofolóval kissé megütögetjük, majd sóval, borssal és pirospaprikával beszórjuk a szeletek mindkét oldalát.
A húst félretesszük, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 4-5 miliméteres karikákra vágjuk.
A kizsírozott tepsibe behelyezzük a hússzeleteket, a tetejére karikázzuk a vöröshagymát, majd befedjük burgonyakarikákkal.
Kb. két sor burgonya után (soronként sózzuk a burgonyát!), ráöntjük a tejföl felét, majd folytatjuk a burgonyarétegek rakását.
Az utolsó sorra ráöntjük a maradék teljfölt. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 órát sütjük.
Ha a hús és a burgonya megsült, pirítjuk egy kicsit a rakott burgonya tetejét fólia nélkül.
0 hozzászólás