Húsos rakott cukkini hozzávalók:
1,5 kg cukkini
50 dkg darált hús
10 dkg margarin vagy olaj
3 dl tejföl
4 tojás
10 dkg reszelt sajt
só, őrölt bors ízlés szerint
Húsos rakott cukkini elkészítése:
A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, kétfelé vágjuk, a belsejét kanál segítségével kikaparjuk, majd a húsát fél centiméteres vastagságú szeletekre vágjuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük.
Ezután szűrőlapát segítségével kiszedjük és hagyjuk lehűlni.A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk és karikákra szeleteljük.
A zsiradék felét felmelegítjük, hozzáadjuk a darált húst, jól átkeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk.
Egy jénai tálat vagy tepsit kikenünk a maradék zsiradékkal, majd a cukkiniszeletek felét a tálba terítjük. Erre rétegezzük a húst és a tojáskarikákat, kissé megsózzuk, majd meglocsoljuk a tejföl egy részével. Ezután betakarjuk a maradék cukkinivel, majd rálocsoljuk a megmaradt tejfölt is.
Hideg sütőbe téve átsütjük. Közben rászórjuk a reszelt sajtot, és addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
0 hozzászólás