Húsos-szalonnás töltött burgonya hozzávalók:
főtt vagy sült hús
krumpli (burgonya)
tejföl
füstölt szalonna
só
bors
pirospaprika
Húsos-szalonnás töltött burgonya elkészítése:
A töltött burgonyához a szalonnát kockázzuk fel, süssük ki a zsírját, és tegyük félre. A burgonyát főzzük meg héjában; ha kihűlt, hámozzuk meg, és kaparjuk ki a belsejét.
A húst vágjuk finomra, majd keverjük össze a burgonya belsejével, s egy kevés tojással. Ha tovább szeretnénk fűszerezni, most azt is megtehetjük. Az üreges krumplit – jól púpozva – töltsük meg a masszával, majd állítsuk egy (szalonnazsírral kikent) tűzálló tálba. A tetejére öntsünk tejfölt, s arra mehetnek – zsírjukkal együtt – a szalonnakockák.
Forró sütőbe helyezzük, és addig sütjük amíg a töltött burgonya szépen megpirul.
0 hozzászólás