Húsos-szalonnás töltött burgonya hozzávalók:

főtt vagy sült hús

krumpli (burgonya)

tojás

tejföl

füstölt szalonna

bors

pirospaprika

Húsos-szalonnás töltött burgonya elkészítése:

A töltött burgonyához a szalonnát kockázzuk fel, süssük ki a zsírját, és tegyük félre. A burgonyát főzzük meg héjában; ha kihűlt, hámozzuk meg, és kaparjuk ki a belsejét.

A húst vágjuk finomra, majd keverjük össze a burgonya belsejével, s egy kevés tojással. Ha tovább szeretnénk fűszerezni, most azt is megtehetjük. Az üreges krumplit – jól púpozva – töltsük meg a masszával, majd állítsuk egy (szalonnazsírral kikent) tűzálló tálba. A tetejére öntsünk tejfölt, s arra mehetnek – zsírjukkal együtt – a szalonnakockák.

Forró sütőbe helyezzük, és addig sütjük amíg a töltött burgonya szépen megpirul.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc