Húsos-túrós rózsák hozzávalók:

1 közepes hagyma

150 g sajt

½ száraz csombor

½ kiskanál petrezselyem

1 tojás

500 g fűszerezett darált sertéshús

2 evőkanál paradicsomlé

150 g tehéntúró

7 evőkanál tej

6 evőkanál olaj

1 kiskanál só

300 g liszt

1 tasak sütőpor

margarin

bors

Húsos-túrós rózsák elkészítése:

A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A sajtot kockákra vágjuk. A petrezselymet felaprózzuk. Elválasztjuk a tojássárgájáta a fehérjétől. A fehérjét összekavarjuk a darálthússal, csomborral, hagymával. petrezselyemmel (ebből hagyunk egy keveset a díszítésre), paradicsomlével, borssal és sajttal. A tehéntúrót összekavarjuk tejjel, olajjal és sóval. A lisztet összekavarjuk sütőporral, majd hozzáadjuk a túrós összetételhez. Összegyúrjuk majd egy lisztes deszkán kinyújtjuk és egy 50×27 cm-es négyszöget formázunk belőle. A darálthúst elegyengetjük a tésztalapon, amit utána hosszában feltekerünk. A tekercset 10 egyenlő részre vágjuk (kb 5 cm vastagságúra). Beletesszük őket egy kerek tortaformába, amit előtte margarinnal kikentünk. A tojsásárgáját összekavarjuk egy evőkanál tejjel, majd megkenjük vele a rózsákat. Kb 40 percre betesszük a sütőbe.

Petrezselyemmel és csomborral megszórva tálaljuk.

A húsos-túrós rózsák receptet Sava Laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc