Húsos-zöldséges fasírt hozzávalók:
3-4 személyre
25 dkg darált sertéscomb
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldborsó
4 dkg fehérrépa
1 zsemle
1 tojás
1 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zsemlemorzsa
olaj
tej
petrezselyem
borsikafű
só
Húsos-zöldséges fasírt elkészítése:
A megtisztított és felkockázott sárga- és fehérrépát a zöldborsóval párold meg.
A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki.
A ledarált húshoz keverd hozzá a zöldséget, a zsemlét, a tojást, a finomra vágott vöröshagymát, a petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Ízesítsd borsikafűvel és sóval.
Az alaposan összedolgozott masszát tedd egy olajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt őzgerincformába és a fasírtot közepes tűzön süsd pirosra. (Ha nincs őzgerincformád, akkor a masszából formázz rudat, kend meg olajjal, szórd meg zsemlemorzsával és alufóliába tekerve süsd meg egy tepsiben.)
0 hozzászólás