Hússal töltött padlizsán (Karniyarik) hozzávalók:

9 kisebb padlizsán

50 dkg darált hús

1 nagy fej hagyma

2 friss paprika (zöld)

1 nagy paradicsom

3 gerezd fokhagyma

petrezselmyezöld

só, bors

Hússal töltött padlizsán (Karniyarik) elkészítése:

Meghámozod a padlizsánt: egy csíkot hámozol, egyet nem, és 15 percig sós vízbe teszed.

15 perc elteltével kiveszed a vízből, egy papírtörlővel óvatosan megtörlöd, kevés olajban megsütöd, majd egy száraz tepsibe helyezed (nem szükséges megolajoznod a tepsit, mivel sülés közben elegendő olajat szívott fel).

Megpárolod a darált húst abban a serpenyőben amelyikben a padlizsán sült (ha úgy gondolod, hogy túl sok az olaj, önts le belőle).

A hagymát, paprikát, fokhagymát és a paradicsomot apróra vágod, majd a darálthúshoz adod. Egy fakanállal jól összekavarod. Ízlés szerint sózod, borsozod.

Megmosod a petrezselyemzöldet, apróra vágod és ezt is a  serpenyőbe szórod.

Egy kanál segítségével széthasítjuk a padlizsánokat és megtöltjük a darált húsos töltelékkel. A külsejüket próbáld nem „megbántani”, hogy minél művészibb legyen.

A padlizsánok tetejét egy-egy szelet paradicsommal vagy paprikával díszítheted.

A tepsibe vizet öntesz, kb annyit, hogy a padlizsánokat félig ellepje (ne érjen a töltelékig).

20-25 percig a 180○C fokra előmelegített sütöbe teszed.

Joghurttal leöntve tálalod.

A padlizsános receptet Pocahontas ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc