Hússal töltött padlizsán (Karniyarik) hozzávalók:
9 kisebb padlizsán
50 dkg darált hús
1 nagy fej hagyma
2 friss paprika (zöld)
1 nagy paradicsom
3 gerezd fokhagyma
petrezselmyezöld
só, bors
Hússal töltött padlizsán (Karniyarik) elkészítése:
Meghámozod a padlizsánt: egy csíkot hámozol, egyet nem, és 15 percig sós vízbe teszed.
15 perc elteltével kiveszed a vízből, egy papírtörlővel óvatosan megtörlöd, kevés olajban megsütöd, majd egy száraz tepsibe helyezed (nem szükséges megolajoznod a tepsit, mivel sülés közben elegendő olajat szívott fel).
Megpárolod a darált húst abban a serpenyőben amelyikben a padlizsán sült (ha úgy gondolod, hogy túl sok az olaj, önts le belőle).
A hagymát, paprikát, fokhagymát és a paradicsomot apróra vágod, majd a darálthúshoz adod. Egy fakanállal jól összekavarod. Ízlés szerint sózod, borsozod.
Megmosod a petrezselyemzöldet, apróra vágod és ezt is a serpenyőbe szórod.
Egy kanál segítségével széthasítjuk a padlizsánokat és megtöltjük a darált húsos töltelékkel. A külsejüket próbáld nem „megbántani”, hogy minél művészibb legyen.
A padlizsánok tetejét egy-egy szelet paradicsommal vagy paprikával díszítheted.
A tepsibe vizet öntesz, kb annyit, hogy a padlizsánokat félig ellepje (ne érjen a töltelékig).
20-25 percig a 180○C fokra előmelegített sütöbe teszed.
Joghurttal leöntve tálalod.
A padlizsános receptet Pocahontas ajánlotta.
0 hozzászólás