Hússal töltött palacsinta hozzávalók:
Töltelék
30 deka csont nélküli hús
2 fej hagyma
1 tojás
zöldfűszer
1 szelet kenyér
só, bors
5 deka vaj
Palacsinta
2 tojás
3 evőkanál liszt
1 pohár tej
szóda
késhegynyi só
Hússal töltött palacsinta elkészítése:
A húsos palacsinta elkészítéséhez a darált húst, az apróra vágott hagymát és a vajdarabkát egy serpenyőbe helyezzük. Az edényt lefedjük, és a tűzhelyre tesszük, a saját levében főni hagyjuk – időnként megkavarjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, és megvárjuk, amíg elfő a leve. Ha a hús még nem puhult meg, akkor egy csészényi vízzel feltöltjük, és tovább főzzük.
Amikor megfőtt, lehűtjük, majd újra ledaráljuk, a végén egy kis kenyérbelet teszünk a darálóba, azért, hogy a húsból semmi ne maradjon benne.
Ezután hozzáadjuk a tojást és a zöldfűszert, majd jól elkeverjük.
Elkészítjük a palacsinta lapokat, majd megtöltjük őket a darát hússal.
Néhány percre a sütőbe tesszük, felmelegítjük, és melegen tálaljuk.
0 hozzászólás