Hússal töltött sütőtök hozzávalók:
15 dkg rizs
2 db sütőtök (egyenként kb 1 kg)
2 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg darált hús
3 tojás
1 dl tejszín
1 dl tej
10 dkg gouda sajt
1 teáskanál pirospaprika
só, bors
Hússal töltött sütőtök elkészítése:
A rizst megfőzzük.
A sütőtököket megmossuk, tetejüket levágjuk, a magokat eltávolítjuk. A sütőtökhúst úgy szedjük ki, hogy kb. 1-2 cm vastag fal maradjon.
A tök belsejét enyhén sózzuk. A sütőtökhúst lereszeljük.
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd a forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és megsütjük.
A megfőtt rizst és a darált tökhúst is hozzátesszük és rövid ideig tovább pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.
Sózzuk, borsozzuk és a paprikával ízesítjük, majd beletöltjük a tökökbe.
A tojásokat, a tejszínt és a tejet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a töltött sütőtökök tetejére öntjük.
Alufóliával letakarjuk és 175°-ra előmelegített sütoben kb. 60 percig sütjük.
Tálalás előtt a tetejüket megszórjuk sajttal.
0 hozzászólás