Hússal töltött sütőtök hozzávalók:

15 dkg rizs

2 db sütőtök (egyenként kb 1 kg)

2 fej hagyma 3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olívaolaj

50 dkg darált hús

3 tojás

1 dl tejszín

1 dl tej

10 dkg gouda sajt

1 teáskanál pirospaprika

só, bors

Hússal töltött sütőtök elkészítése:

A rizst megfőzzük.

A sütőtököket megmossuk, tetejüket levágjuk, a magokat eltávolítjuk. A sütőtökhúst úgy szedjük ki, hogy kb. 1-2 cm vastag fal maradjon.

A tök belsejét enyhén sózzuk. A sütőtökhúst lereszeljük.

A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd a forró olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst és megsütjük.

A megfőtt rizst és a darált tökhúst is hozzátesszük és rövid ideig tovább pároljuk, hogy az ízek összeérjenek.

Sózzuk, borsozzuk és a paprikával ízesítjük, majd beletöltjük a tökökbe.

A tojásokat, a tejszínt és a tejet összekeverjük, sózzuk, borsozzuk és a töltött sütőtökök tetejére öntjük.

Alufóliával letakarjuk és 175°-ra előmelegített sütoben kb. 60 percig sütjük.

Tálalás előtt a tetejüket megszórjuk sajttal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc