Húsvéti desszert fészkek hozzávalók:

Lap:

4 tojás

220 g cukor

200 g liszt

50 g kakaó

1 púpozott teáskanál sütőpor

Massza:

200 g mogyoróvaj

100 g őrölt mandula

2 evőkanál diólikőr

125 g csokoládé vagy cukor gyöngy

250 ml tejszín

1 tasak tejszín keményítő

50 g őrölt pisztácia

Húsvéti desszert fészkek elkészítése:

Válaszd szét a tojásokat. Verd fel a tojásfehérjéket 4 evőkanál hideg vízzel és 200 g cukorral. Keverd hozzá a tojássárgájákat. Szórd bele a lisztet, kakaót és sütőport.

Öntsd a keveréket agy sütőpapírral kibélelt tepsibe és süsd kb. 15 percig 200 fokon. Borítsd ki és távolítsd el a papírt. Vágj 14 darab 8 cm átmérőjű karikát.

A trüffel tojásokhoz gyúrd jól össze a mogyoróvajat a mandulával és keverd hozzá a likőrt. Formázz tojásokat nedves kézzel, forgasd meg a csokoládé vagy cukor gyöngyökben. Tedd hűtőbe, hogy megkeményedjenek.

Verd fel jól a tejszínt a keményítővel és 20 g cukorral, majd készíts belőle kis fészkeket a tésztalapokra. Szórd meg pisztáciával és helyezd a trüffel tojásokat a fészkekbe.

 

A húsvéti fészek desszert receptet sava laura ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 55 perc