Húsvéti lucskos káposzta hozzávalók:
80 dkg sertés lapocka
1 kg fejeskáposzta
2 fej vöröshagyma
5 dkg finomliszt
3 dl tejföl
15 dkg császárszalonna
2 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
tárkony ízlés szerint
ecet ízlés szerint
só ízlés szerint
olaj szükség szerint
Húsvéti lucskos káposzta elkészítése:
A húsvéti lucskos káposztához a húst sós vízben félpuhára főzzük.
A káposztát 10-12 cikkre vágjuk és a húshoz adjuk. Tárkonnyal, kaporral és fokhagymával fűszerezzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, ecettel ízesítjük, és puhára pároljuk.
A káposztát a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, felforraljuk.
Tálra szedjük a káposztát, tetejére rendezzük a felszeletelt húst és a ropogósra sült szalonnát.
0 hozzászólás