Húsvéti lucskos káposzta hozzávalók:

80 dkg sertés lapocka

1 kg fejeskáposzta

2 fej vöröshagyma

5 dkg finomliszt

3 dl tejföl

15 dkg császárszalonna

2 gerezd fokhagyma

1 csokor kapor

tárkony ízlés szerint

ecet ízlés szerint

só ízlés szerint

olaj szükség szerint

Húsvéti lucskos káposzta elkészítése:

A húsvéti lucskos káposztához a húst sós vízben félpuhára főzzük.

A káposztát 10-12 cikkre vágjuk és a húshoz adjuk. Tárkonnyal, kaporral és fokhagymával fűszerezzük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, ecettel ízesítjük, és puhára pároljuk.

A káposztát a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, felforraljuk.

Tálra szedjük a káposztát, tetejére rendezzük a felszeletelt húst és a ropogósra sült szalonnát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc