Húsvéti tojásragu hozzávalók:
15 dkg sonka
4 db tojás
20 dkg tavaszi krémtúró
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál vaj
3 evőkanál liszt
0.5 csokor metélőhagyma
0.5 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál kapribogyó
só, bors
Húsvéti tojásragu elkészítése:
A tojásokat kb. 8 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízzel leöblítjük és meghámozzuk. Lábosban megforrósítjuk a vajat vagy a margarint, és üvegesre pároljuk a megtisztított, apró kockákra vágott vöröshagymát. Liszttel meghintjük, megpirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Kb. 5 percig főzzük, majd belekeverjük a krémtúrót.
A füstölt sonkát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk. Néhány petrezselyemlevelet a díszítéshez félreteszünk, a többit a metélőhagymával együtt felaprítjuk. A félbevágott tojásokat a sonkával, a lecsöpögtetett kapribogyóval, és a zöldfűszerekkel együtt a mártásba tesszük.
Összemelegítjük, és a félretett petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk. Pirítós vagy főtt burgonya illik hozzá.
0 hozzászólás