Húsvéti túrótorta hozzávalók:

1 db piskóta

2 doboz ananászkonzerv

25 dkg túró

2 dl tejszín

10 dkg margarin

3 tasak habfixáló

1 csésze meggybefőtt

2 tasak vaníliás cukor

1 csipet só

Húsvéti túrótorta elkészítése:

A gyümölcstorta elkészítését azzal kezdem, hogy mindkét doboz ananászbefőttet leszűröm. (Levéből citromlével, szódavízzel és jégkockákkal üdítőital készíthető a locsoló gyerekek számára.) Az egyik doboz gyümölcsöt turmixgépben összetöröm, a másik doboz lecsöpögtetett ananászkarikát papírral leszárítom.

A tejszínt kemény habbá verem. A túrót simára töröm, összekeverem a vaníliás cukorral, a sóval és a turmixolt ananásszal, végül hozzáadom az olvasztott, de már nem forró margarint.

Ezután hozzákeverem a habfixet, és beleforgatom a kemény tejszínhabot. A krémet rákenem a tortalapra, és a tetejét kirakom a félretett ananászkarikákkal. A meggyszemeket belenyomkodom, és a süteményt a hűtőszekrényben legalább fél napig hűtöm.

Kockákra vágva kínálom. Tálaláskor habszifonból nyomok rá tejszínhabot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc