Húsvéti vegyes saláta hozzávalók:
20 dkg füstölt sonka
8 db tojás
20 csokor újhagyma
10 csokor retek
1 csokor petrezselyemzöld
szükség szerint saláta
1 dl kefir
1 evőkanál olaj
só ízlés szerint
szemes bors ízlés szerint
citromlé ízlés szerint
mustár ízlés szerint
Húsvéti vegyes saláta elkészítése:
A sonkát vágjuk kis kockákra, a tojást szeleteljük fel gerezdekre, adjuk hozzá a felkarikázott hagymát, retket és az apróra metélt petrezselymet is.
Készítsük el az öntetet a mustárból, olajból, citromléből és a fűszerekből, majd keverjük a feldarabolt hozzávalókhoz, és szedjük salátával bélelt tálba.
A húsvéti vegyes saláta ünnepiesebben néz ki retek- és tojáskarika díszítéssel.
0 hozzászólás