Ica-féle savanyúság hozzávalók:

1,5 kg uborka héjával

1,5 kg paprika

1,5 kg téli káposzta

0,5 kg vöröshagyma

0,5 kg cukor

7 dkg só

3 dl 10%-os ecet

1 mokkaskanál borkén

Ica-féle savanyúság elkészítése:

A vegyes savanyúsághoz a zöldségeket alaposan megmosva, megtisztítva vékonyra szeleteljük, s egy nagy tálban összeforgatjuk.

A többi adalékanyaggal megszórjuk, meglocsoljuk a tetejét, majd összekeverjük. 24 órán át állni hagyjuk, közben párszor összekeverjük. Eközben levet enged.

Az előkészített, tiszta (felhasználásig egy tiszta törlőn lefordítva várakozó) üvegekbe töltjük. Nem tömörítve, nyomkodva, inkább csak lazán, saját levével, színültig. (Az eredeti receptben nem szerepel szalicil, de óvatosságból szórjunk a tetejére egy picit, amit felbontás után eltávolítunk.)

A savanyúság kivételéhez használjunk favillát.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc