Imam Bayildi hozzávalók:

5 közepes padlizsán

3 közepes hagyma

3 nagy paradicsom

3 paprika

3 gerezd fokhagyma

½ pohár oliva olajas víz

1 kocka cukor

½ petrezselyemzöld

oliva bogyó

Imam Bayildi elkészítése:

Zöldségeket meg kell párolni. A padlizsánt elvágjuk ha túl nagy, ha jó mérete akkor csak bevagdaljuk és kivágjuk a húsát, sós vízben leforrázzuk. A padlizsán húsát hozzákeverjük a zöldségekhez, fokhagymát is belekeverjük és a kocka cukrot is. A padlizsánt meg kell sütni, mint amikor szabad tűzön sütjük. Azután megtöltjük ezzel a töltelékkel, hőálló edénybe tesszük, aláöntjük a vizet és sütőben megsütjük. Lehet tenni a tetejére cseresznyét.

A Imam Bayildi receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 100 perc