Indiai leves hozzávalók:

4 személyre:

40 dkg csirkemell filé

8 dkg lencse

50 dkg burgonya

1 fej vöröshagyma

kis gyömbér darabka

1 gerezd fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

1 kávéskanál kurkuma

1 kávéskanál édesnemes pirospaprika

vaj

citromlé

só, cayenne-bors

Indiai leves elkészítése:

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megsózzuk, bors, kurkuma és paprika keverékével fűszerezzük, azután állni hagyjuk.

A lencsét sós vízben megfőzzük.

A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, a lencséhez adjuk és még negyedóráig főzzük. Ekkor összeturmixoljuk.

A hagymát, gyömbért, fokhagymát felaprítjuk, és vajon megpirítjuk. Ebbe kerülnek a húsdarabkák, melyeket szép pirosra sütünk.

Ezután a húst a lencseleveshez adjuk, és negyedóra alatt puhára főzzük.

Citromlével ízesítjük, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc