Indián süti hozzávalók:

4 tojás

4 evőkanál cukor

4 evőkanál liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

6 tojásfehérje

28 dkg kristálycukor

4-5 evőkanál víz

Indián süti elkészítése:

4 tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadunk 4 evőkanál cukrot, egyenként a 4 tojás sárgáját, a 4 evőkanál lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot.

Sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsiben megsütjük.

6 tojásfehérjéből kemény habot verünk. 28 dkg kristálycukorból és 4-5 evőkanál vízből szirupot főzünk és beleteszünk egy fél szál vanília rudat.

A kemény habba ezt a felforralt, forró szirupot folyamatos keverés mellett belecsepegtetjük. Eddig tűzön, most gőz fölött verjük tovább. Addig verjük, amíg a habüsthöz tapadni nem kezd.

A piskótára öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és csokimázzal bevonjuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc