Ínyenc saláta szederlekvárral hozzávalók:

1 db camembert sajt

1 db cékla

1 zacskó ruccola saláta

1 evőkanál olívaolaj

szederlekvár

szeletelt mandula

Ínyenc saláta szederlekvárral elkészítése:

1. hevítsünk fel egy serpenyőt és egy marék mandulát pirítsunk aranybarnára, majd öntsük ki egy tálba

2. tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, amint újra felhevült, öntsük bele az olívaolajat, majd a camembert sajt mindkét oldalát süssük kérgesre 1-2 perc alatt
3. ezt követően süssük szintén 1-1 percig a megtisztított és vékonyra vágott céklaszelet mindkét oldalát
4. halmozzunk tálra egy marék salátát, tegyük rá a céklaszeletet, a sajtot, majd tetszés szerint a lekvárból és szórjuk meg pirított mandulával

Praktikák:

– készíthető más típusú salátával (madársaláta, jégsaláta, endívia, stb.)

– nyers mellett cékla savanyúsággal is finom

– jól illik még a salátához a balzsamecet, pirított fenyőmag, vagy dió és a füge lekvár

A receptet a Receptműves ajánlotta. Köszönjük!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 10 perc