Ínyenc saláta szederlekvárral hozzávalók:
1 db camembert sajt
1 db cékla
1 zacskó ruccola saláta
1 evőkanál olívaolaj
szederlekvár
szeletelt mandula
Ínyenc saláta szederlekvárral elkészítése:
1. hevítsünk fel egy serpenyőt és egy marék mandulát pirítsunk aranybarnára, majd öntsük ki egy tálba
2. tegyük vissza a serpenyőt a tűzre, amint újra felhevült, öntsük bele az olívaolajat, majd a camembert sajt mindkét oldalát süssük kérgesre 1-2 perc alatt
3. ezt követően süssük szintén 1-1 percig a megtisztított és vékonyra vágott céklaszelet mindkét oldalát
4. halmozzunk tálra egy marék salátát, tegyük rá a céklaszeletet, a sajtot, majd tetszés szerint a lekvárból és szórjuk meg pirított mandulával
Praktikák:
– készíthető más típusú salátával (madársaláta, jégsaláta, endívia, stb.)
– nyers mellett cékla savanyúsággal is finom
– jól illik még a salátához a balzsamecet, pirított fenyőmag, vagy dió és a füge lekvár
A receptet a Receptműves ajánlotta. Köszönjük!
0 hozzászólás