Ízletes gomba hozzávalók:
1 kg friss gomba
3-4 paradicsom
2 csokor petrezselyemzöld
1 pohár fehérbor
só, bors
1 pohár olaj
Ízletes gomba elkészítése:
A gombát alaposan megmossuk, a szárukat eltávolítjuk és megtisztítjuk a földes részeiket. A gombafejeket és a szárakat tepsibe helyezzük, a tetejére pedig hámozott, kimagozott paradicsomszeleteket helyezünk (ehhez friss, kemény paradicsomokra lesz szükség).
Ezután friss, aprózott petrezselymet szórunk rá, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük az olajat és a bort. A tepsit a meleg sütőbe helyezzük, közepes tűzön addig főzzük, amíg a víz el nem párolog és csak az olajos szósz marad.
Az egészet kiborítjuk egy porcelánedénybe, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután akár vegetáriánus egytálételként, akár köretként tálaljuk.
0 hozzászólás