Ízletes gomba hozzávalók:

1 kg friss gomba

3-4 paradicsom

2 csokor petrezselyemzöld

1 pohár fehérbor

só, bors

1 pohár olaj

Ízletes gomba elkészítése:

A gombát alaposan megmossuk, a szárukat eltávolítjuk és megtisztítjuk a földes részeiket. A gombafejeket és a szárakat tepsibe helyezzük, a tetejére pedig hámozott, kimagozott paradicsomszeleteket helyezünk (ehhez friss, kemény paradicsomokra lesz szükség).

Ezután friss, aprózott petrezselymet szórunk rá, sóval, borssal ízesítjük, majd ráöntjük az olajat és a bort. A tepsit a meleg sütőbe helyezzük, közepes tűzön addig főzzük, amíg a víz el nem párolog és csak az olajos szósz marad.

Az egészet kiborítjuk egy porcelánedénybe, majd kicsit hűlni hagyjuk, ezután akár vegetáriánus egytálételként, akár köretként tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc