Jófajta szalonnás lecsó hozzávalók:

1 közepes hagyma

1 közepes paradicsom

2 közepes paprika

1 kisebb erős zöldpaprika

3 szelet szalonna (legyen benne hús is)

5 dkg jófajta füstölt sajt

4 db tojás

csipetnyi darált chili és só

két szelet nem túl vékony kenyér

Jófajta szalonnás lecsó elkészítése:

A jófajta szalonnás lecsóhoz a szalonnát kis kockákra vágjuk és lassú tűzön serpenyőben kiolvasztjuk és ropogósra pirítjuk. A szalonnát kiszedjük és félretesszük. A zsír felét kiöntjük a serpenyőből. A hagymát összevágjuk, nem túl apróra. A paprikát és a paradicsomot úgyszintén. A hagymát csipetnyi sóval aranysárgára jól megfonnyasztjuk a zsírban, majd hozzáadjuk a paprikát és a chilit. Amikor a paprika fonnyadni kezd és levet ereszteni, beletesszük a paradicsomot. A tojásokat nagyon kicsi sóval felverjük, a reszelt sajt felét beleszórjuk.

Ha a lecsónk késznek látszik, akkor feljebb vesszük a gázt egy kicsit és beleöntjük a tojást. Hagyjuk sülni, közben a kenyereket megprirítjuk, de csak úgy, hogy a közepe puha maradjon. Mikor a tojás még egy kicsit lágy, de jó része már megsült, akkor a tűzről levesszük és megszórjuk a maradék sajttal.

Ügyesen lapos tányérra csúsztatjuk. Rászórjuk a szalonnadarabkákat és a szeletelt zöld erőspaprikát. (A paprika ízlés szerint elhagyható, de a szalonna semmiképp.) Pirított kenyeret adunk hozzá, amit megkenhetünk egy lehelletnyi fokhagymával.

Félédes vagy száraz fehérbor illik hozzá, utóbbiból egy jófajta fröccs is elképzelhető. Jómagam viszont leginkább egy jófajta sörrel szeretem.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc