Joghurtkrém cseresznyével hozzávalók:

12 dkg cukor

80 ml citromlé

3 levél zselatin

17,5 dkg natúr joghurt

1/8 liter tejszín

0,5 kg cseresznye

1 csipet gyömbér és fahéj

kevés őrölt vanília

1 teáskanál étkezési keményítő

cukor ízlés szerint

Joghurtkrém cseresznyével elkészítése:

A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik.

A zselatint hideg vízben felpuhítjuk összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni.

Ha már csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot.

Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba.

A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni.

A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk.

4 evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket.

A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk.

Hozzáadjuk a cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel felforraljuk.

Ha kihűlt, a krémre öntjük.

Ünnepi alkalmakkor megbolondíthatjuk a joghurtkrémet egy kis cseresznyepálinkával.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc