Joghurtkrém cseresznyével hozzávalók:
12 dkg cukor
80 ml citromlé
3 levél zselatin
17,5 dkg natúr joghurt
1/8 liter tejszín
0,5 kg cseresznye
1 csipet gyömbér és fahéj
kevés őrölt vanília
1 teáskanál étkezési keményítő
cukor ízlés szerint
Joghurtkrém cseresznyével elkészítése:
A cukrot és a citromlét addig melegítjük, míg a cukor fel nem oldódik.
A zselatint hideg vízben felpuhítjuk összenyomkodjuk és hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni.
Ha már csak langyos, hozzákeverjük a joghurtot.
Felverjük a habot, és belekeverjük a joghurtba.
A krémet desszertpoharakba adagoljuk és hagyjuk keményedni.
A cseresznyét kimagozzuk, a 3/4 részét összeturmixoljuk.
4 evőkanál vízben 5 percig főzzük, szitán átnyomjuk, majd visszarakjuk a lábasba és hozzáadjuk az ízesítőket.
A maradék cseresznyéket négy darabba vágjuk.
Hozzáadjuk a cseresznyepéphez, a keményítővel és egy kis vízzel felforraljuk.
Ha kihűlt, a krémre öntjük.
Ünnepi alkalmakkor megbolondíthatjuk a joghurtkrémet egy kis cseresznyepálinkával.
0 hozzászólás