Joghurtos almás briós hozzávalók:
Tészta
300 g liszt
15 g friss élesztő
egy kevés só
50 g cukor
20 g tejpor
115 g víz
100 g tej
40 g vaj
Joghurtos töltelék
100 g natúr joghurt
30 g vaníliás pudingpor
Almás töltelék
300 g felkockázott alma
100 g cukor
egy kevés só
80 g víz
1/2 kanál citromlé
30 g keményítő + 30 g víz
15 g vaj
én egy kevés fahéjat is tettem bele
Joghurtos almás briós elkészítése:
Olvaszd fel asz élesztőt egy kanál cukorral a 100 g tejben, majd öntsd a lisztbe és hagyd 10 percet kelni.
Eközben langyos vízben olvaszd fel a tejport, a sót és a cukrot. Öntsd a lisztre és gyúrd jól össze. Ezután keverd bele az olvasztott vajat is. Az így kapott tésztát hagyd 45 percet meleg helyen kelni, amíg a duplájára nő.
Keverd össze a joghurtot a pudingporral és lassú tűzön főzd keményre (nekem túl keménye sikerült, ezért adtam még hozzá 50 ml vizet). Legközelebb házkészítésű vaníliapudingból készítem, amibe tej helyett joghurtot teszek és kihagyom a cukrot.
A felkockázott almát keverd össze cukorral, sóval, citromlével és vízzel és főzd addig, amíg az
Amikor megkelt a tészta, oszd 50 g-os gombócokra és hagyd 10 percet állni. Nekem 14 gombócra lett elég a tészta.
Tekerd fel őket. A hengereket vágd félbe és helyezd egymás mellé (a vágással felfelé) a muffinsütő papírformába (ha nincs muffinsütő papírod, vajazd be jól a tepsit). Hagyd még kelni 45 percet a tepsiben, majd kend meg tojással, hogy szép sárgák legyenek. Én általában tejjel összekevert tojássárgájával szoktam megkenni.
Az almás sütiket előmelegített sütőben süsd 15 percet (vagy amíg szép sárgára sülnek) 190 fokon.
0 hozzászólás