Joghurtos almatorta hozzávalók:

1 pohár joghurt

1 dl étolaj

3 dl cukor

4 dl liszt

1 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

alma

kupica rum

citromlé

Joghurtos almatorta elkészítése:

Az almatorta elkészítéséhez a tojást a sütőporral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat.

Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra.

Forró sütőbe toljuk, öt percig erős, majd mérsékelt tűzön tűpróbáig sütjük.

A formában langyosra hűtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc