Joghurtos epertorta hozzávalók:
30 dkg eper
fél liter epres joghurt
3 dl féltartós habtejszín
2 zacskó 6 db-os gofri
1 evőkanál porcukor
25 gramm zselatinpor
1 zacskó gyümölcszselé-por
1 dl tejszín
Joghurtos epertorta elkészítése:
Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és félretesszük. A zselatint 1 deciliter vízben elkészítjük.
A joghurtot kissé meglangyosítjuk, és a zselatint belekeverjük. A tejszínből a porcukorral habot verünk és a joghurtba beleforgatjuk.
Tortaformába tesszük a gofri felét, erre rákenjük a joghurtos krém felét, amit kirakunk az eper felével. Erre ismét gofri kerül, amit a megmaradt krémmel bekenünk, és az epret rárakjuk.
A gyümölcszselét a zacskón lévő előírás szerint elkészítjük, és ha már nem meleg, de még nem dermed, ráöntjük a tetejére. Hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük
0 hozzászólás