Joghurtos epertorta hozzávalók:

30 dkg eper

fél liter epres joghurt

3 dl féltartós habtejszín

2 zacskó 6 db-os gofri

1 evőkanál porcukor

25 gramm zselatinpor

1 zacskó gyümölcszselé-por

1 dl tejszín

    Joghurtos epertorta elkészítése:

    Az epret megmossuk, feldaraboljuk, és félretesszük. A zselatint 1 deciliter vízben elkészítjük.

    A joghurtot kissé meglangyosítjuk, és a zselatint belekeverjük. A tejszínből a porcukorral habot verünk és a joghurtba beleforgatjuk.

    Tortaformába tesszük a gofri felét, erre rákenjük a joghurtos krém felét, amit kirakunk az eper felével. Erre ismét gofri kerül, amit a megmaradt krémmel bekenünk, és az epret rárakjuk.

    A gyümölcszselét a zacskón lévő előírás szerint elkészítjük, és ha már nem meleg, de még nem dermed, ráöntjük a tetejére. Hűtőszekrényben legalább fél napig dermesztjük

    0 hozzászólás

    Vélemény, hozzászólás?

    Avatár helyőrzője

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Elkészítési idő: 40 perc