Joghurtos kiflicskék hozzávalók:

50 g vaj, megolvasztva és kihűlve
250 g joghurt
1 evőkanál cukor
500 g liszt
egy kis sütőpor
egy csipet só

marmaládé, csokis krém vagy méz a töltelékhez

vaníliás porcukor



Joghurtos kiflicskék elkészítése:

Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a cukorral vagy 1 tasak vaníliás cukorral összekevert joghurtot, a megolvasztott és kihűlt vajat és a sütőport.

Keverd össze egy fakanállal, majd formázd még egy kicsit lisztes kézzel, anélkül, hogy nagyon meggyúrnád. A kapott tésztát oszd kettőbe.

Nyújts egy kerek lapot egy liszttel beszórt sütőpapíron, majd vágd nyolcba, átmérő irányban. Tegyél mindegyik háromszögre egy kiskanál marmaládét, majd tekerd fel a csúcsok irányába és formázz kifliket.

Tedd a kiflicskéket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Tedd sütőbe 20 percig 180 fokra, anélkül, hogy bekend a tetejüket.

Miután megsültek, szórd be porcukorral.

A receptet Bolognese di Cluj ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc