Joghurtos leves rizzsel hozzávalók:

4 bögre húsleves vagy víz (lehet leves koncentrátummal is)

2 kanál rizs

1 pohár joghurt

2 tojás sárgája

1 kanál vaj

1 kiskanál szárított menta

Joghurtos leves rizzsel elkészítése:

A rizset megfőzzük a 4 bögre vízben (levesben) kis tüzön.

Külön összekeverjük a tojássárgákat a joghurttal és egy bögre forró levest öntünk rá.

Amikor a rizs megfőtt, a joghurtot hozzáöntjük és még 10 percig kis tüzön főzzük.

Egy kisebb edényben megolvasztjuk a vajat és megszórjuk a mentalevéllel.

Az olvasztott vajat a levesre öntjük és azonnal tálaljuk.

 

A receptet Peruzele ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc