Juhtúrós-borsós hús hozzávalók:
4 személyre
maradék főtt vagy sült hús
40 dkg konzervborsó
10 dkg juhtúró
5 dkg húsos füstöltszalonna
1 dl tejföl
1 közepes hagyma
petrezselyem
bors
só
Juhtúrós-borsós hús elkészítése:
A juhtúrós-borsós húshoz a szalonnát vágd kis kockákra és süsd ki a zsírját. A szalonnát tedd félre, a zsírján pedig fonnyaszd meg a lereszelt vöröshagymát. Ezután add hozzá a borsót az apróra vágott petrezselyemmel és párold puhára.
Közben a juhtúrót keverd ki a tejföllel, majd add a kész borsóhoz.
Ekkor tedd bele a kis darabokra vágott húsmaradékot és a szalonnakockákat is. Borsozd (ha kell, sózd is) és egy pillanatra forrald össze az egészet.
0 hozzászólás