Juhtúrós lasagne hozzávalók:

25 dkg lasagne lap

25 dkg juhtúró

1 csokor friss bazsalikom vagy 2 kávéskanál szárított

2 szál kakukkfű vagy 1 kávéskanál szárított

1 kávéskanál szárított oregano

25 dkg mozzarella sajt

10 dkg tisztított napraforgómag

2 evőkanál olaj

3 evőkanál reszelt parmezán sajt

2 tojás

5 dl sűrített paradicsom

Juhtúrós lasagne elkészítése:

A kész lasagne lapokat a csomagolásán jelzettek szerint megfőzzük, a juhtúrót áttörjük.

Ha friss zöldfűszereket használunk, megmossuk, és apróra vágjuk őket.

A mozarella sajtot vékonyan felkarikázzuk.

A napraforgómagból 2 evőkanállal félreteszünk, a többit apróra vágjuk vagy durvára darájuk.

Egy kisebb tepsit vagy mély tűzálló tálat olajjal kikenünk.

A juhtúrót összekeverjük az apróra vágott napraforgómaggal, a parmezánnal, a tojással, a bazsalikommal, az oreganóval, a kakukkfűvel, és egy kevés sóval, borssal ízesítjük.

A sütőt közepesre (180 fok) előmelegítjük.

A forma alját megkenjük sűrített paradicsommal.

Lasagne lapokat fektetünk rá, majd egy réteg juhsajtos massza, paradicsomszósz, mozarella sajt következik, majd újra tészta, juhtúró, paradicsom, sajt felváltva, amíg minden elfogy.

A tetejére mozzarella kerüljön.

Megszórjuk a félretett egészben hagyott napraforgóval, és a sütő középső rácsán kb. 25 percig sütjük, amíg a teteje megpirul.


Tálalás előtt néhány percig állni hagyjuk.

Fűszeres öntettel elkészített vegyes saláta illik hozzá.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc