Juhtúrós puliszka hozzávalók:

60 dkg kukoricaliszt

25 dkg juhtúró

3 dl tejföl

8 dkg zsír

szalonna

Juhtúrós puliszka elkészítése:

Egy kis sóval forraljunk fel 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (erre legjobb a habverő) beleszórjuk a kukoricalisztet. Lassan kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd félretesszük.

Egy magasabb sütőedényt zsírozzunk ki, s az aljára terítsünk néhány kanálnyi puliszkát, megszórva juhtúróval, meglocsoljuk tejföllel, zsírt csepegtetünk rá, majd rásimítunk egy újabb réteg puliszkát.

Legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben közepes lángon pirosra sütjük. A tetejét megszórhatjuk pirított szalonnával és kaporral. A puliszkát inkább a zalai konyha ismeri, onnan került Csákányba is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc