Juhtúrós puliszka hozzávalók:
60 dkg kukoricaliszt
25 dkg juhtúró
3 dl tejföl
8 dkg zsír
só
szalonna
Juhtúrós puliszka elkészítése:
Egy kis sóval forraljunk fel 1,5 liter vizet. Folyamatos keverés mellett (erre legjobb a habverő) beleszórjuk a kukoricalisztet. Lassan kevergetve főzzük, amíg nem válik tejbegríz-sűrűségűvé, majd félretesszük.
Egy magasabb sütőedényt zsírozzunk ki, s az aljára terítsünk néhány kanálnyi puliszkát, megszórva juhtúróval, meglocsoljuk tejföllel, zsírt csepegtetünk rá, majd rásimítunk egy újabb réteg puliszkát.
Legfelülre túró kerüljön. Forró sütőben közepes lángon pirosra sütjük. A tetejét megszórhatjuk pirított szalonnával és kaporral. A puliszkát inkább a zalai konyha ismeri, onnan került Csákányba is.
0 hozzászólás