Kagylóleves hozzávalók:
száraz fehér bor
kakukkfű
petrezselyem
babérlevél
kagylók és ezek leve
olivaolaj
fokhagyma
friss és csípős paprika
hagyma
1 meghámozott paradicsom
Kagylóleves elkészítése:
A megcikkezett fokhagymát sárgás barnára pirítod.
A hagymát és paprikát apróra vágod és megpárolod.
Hozzáadod az aromás füveket, majd az apró kockákra vágott hámozott paradicsomot.
A sóval nem kell túlzásba esned, hisz a kagylók amúgyis sósak.
Felöntöd 2 pohár fehér borral, kevés vízzel és főni hagyod.
Ha megfőtt eltávolítod a növény „gallyakat”, jól összekevered, majd leszűröd.
Hozzáadod a kagylókat és további pár percig főzöd.
Ha a kagylók szétnyílnak azt jelenti, hogy megfőttek.
Pirított kenyérrel és citrommal tálalod.
A receptet BD ajánlotta.
0 hozzászólás