Kagylóleves hozzávalók:

száraz fehér bor

kakukkfű

petrezselyem

babérlevél

kagylók és ezek leve

olivaolaj

fokhagyma

friss és csípős paprika

hagyma

1 meghámozott paradicsom

Kagylóleves elkészítése:

A megcikkezett fokhagymát sárgás barnára pirítod.

A hagymát és paprikát apróra vágod és megpárolod.

Hozzáadod az aromás füveket, majd az apró kockákra vágott hámozott paradicsomot.

A sóval nem kell túlzásba esned, hisz a kagylók amúgyis sósak.

Felöntöd 2 pohár fehér borral, kevés vízzel és főni hagyod.

Ha megfőtt eltávolítod a növény „gallyakat”, jól összekevered, majd leszűröd.

Hozzáadod a kagylókat és további pár percig főzöd.

Ha a kagylók szétnyílnak azt jelenti, hogy megfőttek.

Pirított kenyérrel és citrommal tálalod.

A receptet BD ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc