Kakaós, mákos, diós, kávés tortalapok mikróban hozzávalók:

4 tojás

8 evőkanál cukor

100 ml víz

6 evőkanál liszt

50 ml olaj

2 tasak vaníliás cukor

Kakaós, mákos, diós, kávés tortalapok mikróban elkészítése:

Egy edényben addig főzzük a vizet a cukorral, míg az teljesen feloldódik. Különválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd ráöntjük a forró szirupot.

Addig mixeljük, míg a hab a duplájára nő. Ekkor hozzáadjuk az olajat meg a tojássárgáját, majd folytonos keverés mellett rászórjuk a lisztet. A keveréket egy jénai tálba vagy egy mikróban használatos műanyag edénybe töltjük, amelynek az aljába egy sütőpapírt helyezünk.

Ezután az edényt fedő nélkül a mikróba helyezzük, majd a legmagasabb fokozaton 10 percig sütjük.

A recept alapján többféle tortalap is készíthető:

Kakaós tortalap: 2 evőkanál liszt helyett 2 evőkanál kakaót adunk hozzá;

Mákos tortalap: 2 evőkanál lisztet 4 evőkanál mákkal helyettesítünk;

Diós tortalap: 2 vagy 3 evőkanál lisztet 4-6 evőkanál őrölt dióbéllel pótolunk;

Kávés tortalap: a szirup készítésénél a vizet zaccmentes kávéra cseréljük, illetve 2 teáskanál instant kávét vagy kapucsinót adunk hozzá.

A tortalapot vízszintesen két vagy három rétegre vágjuk, a lapok közé bármilyen krémet tehetünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc