Kakaós sütemény hozzávalók:

40 dkg liszt

25 dkg margarin

15 dkg porcukor

1 tojás sárgája

1/2 csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál kakaó

Töltelék

1 kg tehéntúró

25 dkg porcukor

3 tojás sárgája

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg dara

4 tojás fehérje

Kakaós sütemény elkészítése:

A tésztához valókat tálba tesszük és gyorsan összegyúrjuk. Két cipóra osztva hűtőszekrénybe rakjuk, hogy jól megkeményedjen. Míg a tészta hűl, a túrót áttörjük és a porcukorral, a tojások sárgájával, a citrom héjával, a vaníliás cukorral alaposan kikeverjük.

Ezután hozzáadjuk a búzadarát és a négy tojás kemény habbá vert fehérjét. Lazán átkeverjük. Egy tepsit kivajazunk, és a tészta egyik felét nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Rátesszük a tölteléket és a tészta másik felét a tetejére reszeljük.

A süteményt előmelegített sütőben közepes lángon (kb. 180°C-on) sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc