Kakaós-vaníliás francia krémes hozzávalók:

Lapok:

350 gr liszt

2 tojás

175 gramm porcukor

kevés bikarbonát (1/2 teáskanálnyi, citromlében feloldva)

100 g margarin

Krém:

300 gr tej

5 evőkanál liszt

3 tojássárgája

4 evőkanál porcukor

200 gr vaj

200 gr porcukor

vanília

kakaó

A tetejére:

máz vagy porcukor

Kakaós-vaníliás francia krémes elkészítése:

Keverd össze a hozzávalókat és süss 3 lapot a tepsi hátulján.

A krémhez keverj jól össze 300 gr tejet 5 kanál liszttel, amíg eltűnnek a göcsök.

Add hozzá a 3 tojássárgáját és a 4 kanál porcukrot.

Főzd a keveréket nagyon kicsi lángon vagy gőzfürdőben, folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik, majd hagyd jól kihűlni.

Kavard össze a 200 g vajat a 200 g porcukorral, majd lassan adagold hozzá a kihűlt keveréket. A kapott krémet oszd kettőbe. Az egyik félhez add a kakaót, a másikhoz a vaníliát.

A 3 lapot a következő képpen töltsd meg: lap-kakaós krém, lap-vaníliás krém, lap.

Hagyd egy éjszakát hűtőben, majd darabold fel.

A tetejére tegyél mázt vagy porcukrot.

 

A receptet raducristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc