Kakaós-vaníliás francia krémes hozzávalók:
Lapok:
350 gr liszt
2 tojás
175 gramm porcukor
kevés bikarbonát (1/2 teáskanálnyi, citromlében feloldva)
100 g margarin
Krém:
300 gr tej
5 evőkanál liszt
3 tojássárgája
4 evőkanál porcukor
200 gr vaj
200 gr porcukor
vanília
kakaó
A tetejére:
máz vagy porcukor
Kakaós-vaníliás francia krémes elkészítése:
Keverd össze a hozzávalókat és süss 3 lapot a tepsi hátulján.
A krémhez keverj jól össze 300 gr tejet 5 kanál liszttel, amíg eltűnnek a göcsök.
Add hozzá a 3 tojássárgáját és a 4 kanál porcukrot.
Főzd a keveréket nagyon kicsi lángon vagy gőzfürdőben, folyamatosan kevergetve, amíg besűrűsödik, majd hagyd jól kihűlni.
Kavard össze a 200 g vajat a 200 g porcukorral, majd lassan adagold hozzá a kihűlt keveréket. A kapott krémet oszd kettőbe. Az egyik félhez add a kakaót, a másikhoz a vaníliát.
A 3 lapot a következő képpen töltsd meg: lap-kakaós krém, lap-vaníliás krém, lap.
Hagyd egy éjszakát hűtőben, majd darabold fel.
A tetejére tegyél mázt vagy porcukrot.
A receptet raducristina ajánlotta.
0 hozzászólás