Kakaspörkölt hozzávalók:
3 db 6 kg-os kakas
12 fej hagyma
8 db paprika
6 db paradicsom
1 fej zeller
1/2 kg füstölt szalonna
1/2 kg friss szalonna
só, bors
1/2 kg szegedi paprika
csipőspaprika
1 fej fokhagyma
Kakaspörkölt elkészítése:
36 literes rézüstben szabadtűzön a friss szalonnát és a füstölt szalonnát kisütjük. Friss, puha kenyérrel zödséggel tálaljuk. Ez lesz az előétel az éhesebb vendégeknek. A szalonna zsirján pirítsuk meg a hagymát.
A kakasokat ízlés szerint szeleteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, fokhagymát, paradicsomot. Felöntjük vízzel, és beletesszük az egész zellereket.
Sóval, borssal ízesitjűk. Tálalás előtt 30 perccel lobogó tűzön adjuk hozzá a szegedi paprikát, így érjük el, hogy a szaft megfelelő sűrűségű legyen.
Nagymama nokedlijével tálaljuk, de lehet hosszúra vágott burgonyával vagy rizs körettel is. Kovászos uborkával isteni étek.
0 hozzászólás