Kakaspörkölt hozzávalók:

3 db 6 kg-os kakas

12 fej hagyma

8 db paprika

6 db paradicsom

1 fej zeller

1/2 kg füstölt szalonna

1/2 kg friss szalonna

só, bors

1/2 kg szegedi paprika

csipőspaprika

1 fej fokhagyma

Kakaspörkölt elkészítése:

36 literes rézüstben szabadtűzön a friss szalonnát és a füstölt szalonnát kisütjük. Friss, puha kenyérrel zödséggel tálaljuk. Ez lesz az előétel az éhesebb vendégeknek. A szalonna zsirján pirítsuk meg a hagymát.

A kakasokat ízlés szerint szeleteljük. Hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, fokhagymát, paradicsomot. Felöntjük vízzel, és beletesszük az egész zellereket.

Sóval, borssal ízesitjűk. Tálalás előtt 30 perccel lobogó tűzön adjuk hozzá a szegedi paprikát, így érjük el, hogy a szaft megfelelő sűrűségű legyen.

Nagymama nokedlijével tálaljuk, de lehet hosszúra vágott burgonyával vagy rizs körettel is. Kovászos uborkával isteni étek.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc