Kála sütemény hozzávalók:
1,5 pohár liszt
1,5 pohár cukor
4 tojás
idényjellegű gyümölcsök: pl meggy, sárga, őszibarack, alma, eper, szilva, szőlő
Kála sütemény elkészítése:
A kála süteményhez a tojást cukorral felverjük, hozzáadunk lisztet, s megint felverjük. A tészta olyan sűrű legyen, mint a tejfől. A liszttel meghintett serpenyőre kanállal rakjuk ki a tésztát egymástól 5-6 cm-es távolságra. Meleg sütőben 3-5 percig sütjük, hogy kicsit megpiruljon.
Melegen szedjük le és gyorsan feltekerjük kála virág formájúra. Beletehetünk almadarabokat, meggyet, epret.
A sütemény tetejét megszórjuk porcukorral.
Ha nem sikerül a kála forma, akkor formázzunk valami egyszerűbbet.
0 hozzászólás