Kála sütemény hozzávalók:

1,5 pohár liszt

1,5 pohár cukor

4 tojás

idényjellegű gyümölcsök: pl meggy, sárga, őszibarack, alma, eper, szilva, szőlő

Kála sütemény elkészítése:

A kála süteményhez a tojást cukorral felverjük, hozzáadunk lisztet, s megint felverjük. A tészta olyan sűrű legyen, mint a tejfől. A liszttel meghintett serpenyőre kanállal rakjuk ki a tésztát egymástól 5-6 cm-es távolságra. Meleg sütőben 3-5 percig sütjük, hogy kicsit megpiruljon.

Melegen szedjük le és gyorsan feltekerjük kála virág formájúra. Beletehetünk almadarabokat, meggyet, epret.

A sütemény tetejét megszórjuk porcukorral.

Ha nem sikerül a kála forma, akkor formázzunk valami egyszerűbbet.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc