Kalács hozzávalók:
liszt – 60 dkg
élesztő – 2dkg
vaníliás cukor – 1 cs
tojás sárgája – 1db
margarin – 3 dkg
kakaópor – 2 ek
tej – 1/2 liter
csipetnyi só
cukor – 1 ek
Kalács elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 ek cukorral elkevert 1,5 dl langyos tejben. A lisztet a vaníliás cukorral, a sóval, az élesztővel, a tojás sárgájával és a maradék langyos tejjel összedolgozzuk. Kettéosztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, majd mindkét cipót ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Egymásra fektetjük a kettő kinyújtott tésztát és feltekerjük. Kizsírozott, lisztezett sütő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.
Hideg sütőbe tesszük és készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük.
Szeletelve tálaljuk.
0 hozzászólás