Kalapos aprósütemény hozzávalók:

180 g liszt

100 g cukor

1 tojás

½ kiskanál szódabikarbóna

50 g vaj

mandula aroma

1 tojásfehérje

piros és zold ételszínezék

Kalapos aprósütemény elkészítése:

A vajat krémesre kavarjuk cukorral, azután fokozatosan hozzáadagoljuk a felvert tojást és összekavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és mandula aromát. Összegyúrjuk majd ebből a tésztából 20-22 db kalapocskát formázunk. A kalapok alapjához 10 g-os golyókat formázunk, a tetejéhez pedig 3 g-os golyókat. A maradék tésztát két részre osztjuk, az egyikhez hozzáadjuk a zöld ételszínezéket, a másikhoz pedig a pirosat.

A nagyobb golyókat kilapítjuk, a kisebbeket pedig kerekre formázzuk és csak az egyik felét lapítjuk ki. A lapos tészta darabokat megkenjük tojásfehérjével és rátesszük a félig lapított darabokat. A piros tésztából egy vékony rudat formázunk, amelyet a kalapok süvege köré helyezünk. A zöld tésztából is egy vékony rudat formázunk és ahol a piros összeér, oda egy-egy zöld masnit illesztünk. A süteményt 180 fokos sütőben sütjük őket 20 percig.

A kalapos aprósütemény receptet Cristina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc