Kanuga hozzávalók:

15 dkg vaj

20 dkg cukor

2 kanál kakaó

2 kanál darált kávé

3 kanál kifőzött kávé

2 kanál neszkávé

1 vanília eszencia

3 tojás

1 kiskanál sütőpor

3 kanál liszt

Díszítés

tejszín

mandula vagy reszelt csokoládé

Kanuga elkészítése:

A vajat, cukrot, kakaót, kávét és neszkávét egy tűzálló edénybe teszed felforrni. Ha már felforrt, leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, majd hűtőszekrénybe teszed olyan 15-20 percre.

A tojások sárgáját hozzáöntöd a kihűlt vajas krémhez, aztán a kemény habbá felvert fehérjéket, lisztet, sütőport, vanília eszenciát is hozzá adagolod. Óvatosan kavargasd alulról fölfelé!

Egy tepsit kikensz olajjal és megszórod egy pici liszttel. A masszát beletöltöd a tepsibe és előmelegített sütőben 15 percig sütöd.

A sütőt elzárod, de még nem veszed ki a tésztát, nehogy összeessen.

15-20 perc elteltével kiveszed a tortalapot a tepsiből, hagyod kihűlni, majd tejszínhabbal és apróra vágott mandulával díszíted az eredeti recept szerint, de díszítheted reszelt csokoládéval is. Így is ugyanolyan finom.

Tetszés szerint felvágod.

A Kanuga süti receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc