Kanuga hozzávalók:
15 dkg vaj
20 dkg cukor
2 kanál kakaó
2 kanál darált kávé
3 kanál kifőzött kávé
2 kanál neszkávé
1 vanília eszencia
3 tojás
1 kiskanál sütőpor
3 kanál liszt
Díszítés
tejszín
mandula vagy reszelt csokoládé
Kanuga elkészítése:
A vajat, cukrot, kakaót, kávét és neszkávét egy tűzálló edénybe teszed felforrni. Ha már felforrt, leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, majd hűtőszekrénybe teszed olyan 15-20 percre.
A tojások sárgáját hozzáöntöd a kihűlt vajas krémhez, aztán a kemény habbá felvert fehérjéket, lisztet, sütőport, vanília eszenciát is hozzá adagolod. Óvatosan kavargasd alulról fölfelé!
Egy tepsit kikensz olajjal és megszórod egy pici liszttel. A masszát beletöltöd a tepsibe és előmelegített sütőben 15 percig sütöd.
A sütőt elzárod, de még nem veszed ki a tésztát, nehogy összeessen.
15-20 perc elteltével kiveszed a tortalapot a tepsiből, hagyod kihűlni, majd tejszínhabbal és apróra vágott mandulával díszíted az eredeti recept szerint, de díszítheted reszelt csokoládéval is. Így is ugyanolyan finom.
Tetszés szerint felvágod.
A Kanuga süti receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás