Kaporleves hozzávalók:
liszt
vaj
kaporlevél
víz
tej
rizs
só
Kaporleves elkészítése:
1 evőkanál liszthez adjunk 3 dkg vajat, és élénk tűzön készítsünk belőle csontszínű rántást. Tegyünk bele 2 evőkanál finomra vágott zsenge kaporlevelet, és kb. fél percnyi fonnyasztás után vékony sugárban, folyamatos keverés mellett engedjük fel 1,1 liter vízzel.
Utána öntsünk rá 2 dl tejet, adjunk hozzá 3 dkg (1 púpozott evőkanál) előzőleg megmosott rizst, 1 púpozott mokkáskanál sót, és néhányszor megkeverve lassan főzzük kb. 10 percig, amíg a rizs megpuhul. A levest melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.
Télen 1 evőkanál szárított kaporlevelet használjunk hozzá.
A változatosság kedvéért rizs helyett vajgaluskát is főzhetünk bele levesbetétként.
A különleges ízek kedvelõi apróra vágott vízitormából is elkészíthetik ezt a levest.
0 hozzászólás