Kaporleves hozzávalók:

liszt

vaj

kaporlevél

víz

tej

rizs

Kaporleves elkészítése:

1 evőkanál liszthez adjunk 3 dkg vajat, és élénk tűzön készítsünk belőle csontszínű rántást. Tegyünk bele 2 evőkanál finomra vágott zsenge kaporlevelet, és kb. fél percnyi fonnyasztás után vékony sugárban, folyamatos keverés mellett engedjük fel 1,1 liter vízzel.

Utána öntsünk rá 2 dl tejet, adjunk hozzá 3 dkg (1 púpozott evőkanál) előzőleg megmosott rizst, 1 púpozott mokkáskanál sót, és néhányszor megkeverve lassan főzzük kb. 10 percig, amíg a rizs megpuhul. A levest melegen tálaljuk. Hűtőszekrényben tároljuk.

Télen 1 evőkanál szárított kaporlevelet használjunk hozzá.

A változatosság kedvéért rizs helyett vajgaluskát is főzhetünk bele levesbetétként.

A különleges ízek kedvelõi apróra vágott vízitormából is elkészíthetik ezt a levest.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc