Káposzta tepertővel és sárgarépával hozzávalók:
500 g édes káposzta
3 nagy sárgarépa
300 g füstölt szalonna
500 ml zöldségleves
só, frissen őrölt fekete bors
kakukkfű
babérlevél
1 hagyma
1 evőkanál piros paprika
Káposzta tepertővel és sárgarépával elkészítése:
A tepertős és sárgarépás káposztát nagyon egyszerű elkészíteni, akár előre is elkészíthetjük, majd tarthatjuk hosszú ideig lehűtve.
A szalonnát 0,5 cm vastagságú csíkokra szeleteljük.
Egy tálba tegyünk egy kevés olajat és tegyük lassú tűzre.
Majd hozzáadjuk a szalonna csíkokat és kavargatjuk, hogy ne égjen oda.
Mikor a tepertődarabok aranysárgára pirultak, kiszedjük és egy konyhai törölközőre tesszük őket, hogy lecsorogjanak.
A megmaradt zsírba beletesszük a csíkokra vágott hagymát, a karikára vágott sárgarépát és a káposztát. Keverjük jól össze és fűszerezzük meg.
Fedjük le 5 percre és utána öntsük rá a zöldséglevest.
Hagyjuk főni addig amíg a káposzta és a sárgarépa meg nem puhul. Mielőtt kész lenne vegyük le a tál fedelét, hogy a fölösleges folyadék párologjon el.
Mikor tálalni akarjuk a tetejére szórjunk tepertőt vagy akár húst is.
0 hozzászólás