Káposztában párolt oldalas hozzávalók:
1 kg édes káposzta
80 dkg sertés oldalas
15 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér
15 dkg vöröshagyma
2 teáskanál őrölt kömény
2 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
só
10 dkg főtt császárszalonna
1 csomó petrezselyem
1 evőkanál zsír
1 evőkanál ecet
Káposztában párolt oldalas elkészítése:
A káposztát miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk. Az oldalast sózzuk, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, őrölt köménnyel meghintjük.
A húst a zsír és víz nélkül tepsibe tesszük, közepes hőfokon sütni kezdjük. Saját zsírjával locsolgatjuk (kb.30perc). Egy evőkanál zsírban megpirítjuk az apróra vágott császárszalonnát a vöröshagymát és a zöldségeket. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk fedővel letakarjuk.
Ha a káposzta kissé összeesett, bort öntünk hozzá, és lassú tűzön pároljuk. 30 perc elteltével a sütőből kivesszük a félig sült oldalast, és a káposztával együtt puhára pároljuk.
Végül szükség szerint sóval és ecettel ízesítjük, tetejére petrezselymet szórunk.
0 hozzászólás