Káposztaleves hozzávalók:

1 kicsi fej káposzta

1 db sárgarépa

1 db paradicsom

2 gerezd fokhagyma

1 db vöröshagyma

1 pár virsli (magas hústartalommal)

só (természetes, nem finomított)

bors

1 teáskanál majoranna

1/2 teáskanál köménymag

2-3 evőkanál olívaolaj

Káposztaleves elkészítése:

1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük

2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát

3. tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoranna, kömény)

4. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek

5. tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze

 

Praktikák:

– a virslit el lehet hagyni, anélkül is finom

– lehet bele tenni fehérrépát is

– köménymag helyett használható őrölt kömény

 

A káposztaleves receptjét Receptműves ajánlotta!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 40 perc