Káposztaleves hozzávalók:
1 kicsi fej káposzta
1 db sárgarépa
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
1 pár virsli (magas hústartalommal)
só (természetes, nem finomított)
bors
1 teáskanál majoranna
1/2 teáskanál köménymag
2-3 evőkanál olívaolaj
Káposztaleves elkészítése:
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a káposztát nagyon vékony csíkokra, a sárgarépát karikára, a paradicsomot, vöröshagymát kockára, a fokhagymát apróra szeljük
2. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzátesszük a paradicsomot és a fokhagymát
3. tegyük rá a káposztát és fűszerezzük (só, bors, majoranna, kömény)
4. öntsük fel annyi (tisztított) vízzel, hogy ellepje és fedő alatt főzzük, amíg fogkeményre puhulnak a zöldségek
5. tegyük bele a felkarikázott virslit és főzzük össze
Praktikák:
– a virslit el lehet hagyni, anélkül is finom
– lehet bele tenni fehérrépát is
– köménymag helyett használható őrölt kömény
A káposztaleves receptjét Receptműves ajánlotta!
0 hozzászólás