Káposztás burgonyaszuflé hozzávalók:

4-5 db burgonya

1 fej savanyú káposzta

100 g rizs

1 tojás

5 evőkanál olaj

Káposztás burgonyaszuflé elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, nem túl vastag karikákra vágjuk. A káposztát két órára vízbe tesszük, hogy kiázzon belőle a só, majd szeleteljük és három evőkanál olajban, folytonos keverés mellett, megpergeljük.

A megmosott és leszűrt rizst kicsit megpirítjuk a megmaradt olajban. Lassanként felöntjük forró vízzel, és hozzá adjuk a borsot. Folytonos keverés mellett puhára főzzük.

Egy kiolajozott edénybe rétegezzük a hozzávalókat: egy rétegben burgonyakarikákat, aztán egy réteg pergelt káposztát és végül a rizst és a tetejét egy késsel elsimítjuk.

A tetején szétterítjük a felvert tojást, és egy órára betesszük a sütőbe.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc