Káposztás búzadarás szuflé hozzávalók:
1 káposzta
4 hagyma
4 evőkanál búzadara
1 evőkanál zsemlemorzsa
150 g vaj
1 tojás
só, bors
paradicsomszósz
Káposztás búzadarás szuflé elkészítése:
Főzd meg a négybe vágott káposztát, majd reszeld le. Párold meg vajban a hagymát, majd a káposztát is. Külön serpenyőben pirítsd meg a búzadarát, öntsd fel vízzel, és addig keverdesd, amíg össze nem áll.
Mikor kihűlt, keverd össze a tojássárgákkal, a habbá vert tojásfehérjékkel, sóval és borssal.
Vajazz ki egy formát, béleld ki zsemlemorzsával, tegyél bele egy sor káposztát, majd egy sor búzadarát. Dobj a tetejére pár darabka vajat, majd 45 percig süsd a sütőben.
Paradicsomszósszal tálald fel. Esetleg valami húsfélékkel.
0 hozzászólás