Káposztás felfújt hozzávalók:

1 kg káposzta két kisebb fejből

2-3 tojás

3 kanál reszelt zsíros sajtszerű száraz túró vagy tömlőtúró

200 g tejföl

150 g édes tej

só, bors ízlés szerint

Káposztás felfújt elkészítése:

Egy nagyobb edénybe vizet teszünk forrni.

Amikor már fő, beletesszük az egész káposztát, miután letisztítottuk a rossz levelektől és kivágtuk a torzsáját.

Hagyjuk néhányat forrni, de ne túl sokat.

Kivesszük, lecsorgatjuk és körülbelül 1 cm vastag kerek szeletekre vágjuk.

Ezeket is jól lecsorgatjuk, anélkül hogy elrontanánk a formájukat, megmártjuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, forró olajban pirosra sütjük.

Egy sütőformába belehelyezzük a sült káposzta karikákat, egy réteg reszelt túrót és így tovább.

Az utolsó réteg a reszelt túró legyen.

A tetejére öntjük a tejjel és egy kanál liszttel összekevert tejfölt.

25-30 percig sütjük, amíg a tetején a túró megpirosodik és az egész szósz beszívódik.

A káposztás felfújtat tálalhatjuk melegen vagy hidegen a tetején tejföllel meglocsolva.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc